Már nokiás doboz sem kell: zacskóban vitt tízmilliót Rogán "Drága" Tóninak Portik Tamás – a fideszes politikus tagad

Már nokiás doboz sem kell: zacskóban vitt tízmilliót Rogán "Drága" Tóninak Portik Tamás – a fideszes politikus tagad

Tanúként hallgatták meg a gyilkosságért elítélt Portik Tamást, a Prisztás-gyilkosság elítéltjét abban a perben, amelyet Rogán Antal miniszterelnöki kabinetminiszter kezdeményezett Juhász Péter Együtt-alelnök ellen, amiért ő bűnözőnek nevezte. Portik meghallgatását Juhász indítványozta, hogy szembesítsék Rogánnal, Portik ugyanis azt állította korábban, hogy ismerte Rogánt, amit a volt belvárosi polgármester tagadott.

A kormánypárti politikus ismét nem jelent meg a tárgyaláson, halaszthatatlan közfeladat ellátására hivatkozva. Rogán Antal egyébként kedden még Franciaországban, a futball-Európa-bajnokságon volt.

Portik elmondása szerint régóta ismeri Rogánt, egy házibuliban találkoztak először a 2000-es évek közepén. 2009-ben ismerte meg Pápa Marianne-t, akivel később össze is jött. Pápa Portik állítása szerint benne volt a belvárosi ingatlanbizniszben, amelyben „Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”, a bérlővé tett ügyfél pedig nagyon olcsón hozzájut az ingatlanhoz. A Pápa Marianne érdekeltségébe tartozó Classic Immo Kft. 52 millió forintért jutott egy Károly körúti üzlethelyiséghez, amelyet alig egy évvel később 102 millió forintért adtak el, így Pápáék 50 millió forintos haszonhoz jutottak.

"Így is nagyon drága a Tóni"

Portik szerint viszonozni kellett a szívességeket. Egyszer Pápa arra kérte, hogy vigyen helyette 10 millió forintnak megfelelő eurót Rogánnak. Portik a Fidesz belvárosi irodájában adta át a pénzt Rogánnak. Portik állítólag kevesellte a pénzt, mire Pápa azt mondta neki, „így is nagyon drága a Tóni”.

Portik kérdésre elmondta, hogy zacskóban adta át a pénzt és semmilyen elismervényt nem kapott.

A tárgyalás után a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen.

– Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van – írták.

(HVG – Blikk – HírTV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »