„Már nem vagyunk viccpárt, 2018-ban indulunk”

„Már nem vagyunk viccpárt, 2018-ban indulunk”

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke a Népszabadságnak adott interjújában megígérte, indulnak a következő választásokon. Ugyanis, mint mondta, az MKKP már nem viccpárt.

Az interjúban Kovács arról beszélt: nem szerencsés őket viccpártnak nevezni, mert ők vicces formában, viccesen érvelve, de komoly dolgokra hívják fel a figyelmet.

Megerősítette: elindulnak a 2018-as választásokon, és úgy érzik, hogy az országos lista állítása sem jelent megoldhatatlan kihívást a számukra.

Viszont nem szeretnének fűt-fát ígérgetni.

Az eredményen nem lepődtek meg, nem is sajátítják ki: meg is köszönték a Magyar Helsinki Bizottságnak és a TASZ-nak is, hogy érvénytelen szavazásra buzdították az embereket. A kampányra 35 millió forintot költöttek, egyébként adományokból, és 1500 „passzivista” segítette eljuttatni a párt üzeneteit a voksolókhoz. Mint ígérte, hamarosan közzéteszik a pontos számokat, és beszámítják aktivistáik ingyenmunkáját is – így nagyjából százmilliós lehet a végösszeg.

Országjárás, plakátok, menyétek

Terveik szerint országjárásra indulnak, hogy ne csak a budapestieket szólítsák meg, mert

meg akarják őrizni azokat, akik „ebben az őrült gyűlöletkampányban” hozzájuk csatlakoztak.

A végén azért elsütött egy poént: amikor arról kérdezték, hogyan távolítják majd el több százezernyi plakátjukat, Kovács úgy válaszolt, hogy előbb megvárják, milyen munkát végeznek a fideszes plakáttépkedők, utána bevetik a maradék 14 ezer savköpő menyétjüket – utalt vissza egy korábbi beszélgetésre, amikor ezek bevetését javasolta Szíriában.

Júliusban a Magyar Nemzet Magazin rajzolta meg a kétfarkúak történetét, a cikket itt olvashatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »