Már nem ölelgetik a szárnyas kapu előtt átcsusszant terroristákat a sógorok – Tirolban három tömeggyilkost fogtak el

Az ausztriai Tirol tartományban elfogottak a vád szerint szíriai és iraki terrorista szervezetben harcoltak – közölte pénteken a tartományi rendőrség.

"Nem engedjük, hogy bűnözők vagy terroristák bejöjjenek az országba és veszélyeztessék a biztonságot" – jelentette ki Günther Platter, Tirol tartományi vezetője. Hangsúlyozta továbbá, hogy mindent meg fognak tenni a lakosság biztonsága érdekében. Mint fogalmazott: ez a letartóztatás is megmutatja, hogy milyen fontos a határ mentén végzett rendőri ellenőrzés.

A tiroli rendőrség közlése szerint eddig nem találtak arra utaló jelet, hogy a három férfi Ausztriában vagy Európában akart volna elkövetni terrorista cselekedetet. Továbbá arra sem találtak bizonyítékot, hogy szélsőséges eszméket hirdettek volna, vagy embereket szerveztek volna be iraki vagy szíriai harcokhoz. A három férfi még a tavalyi nagy migránsáradat előtt érkezett az országba – hangsúlyozta a rendőrségi szóvivő.

A két iraki és egy szíriai férfi három különböző tiroli "menekült"befogadó központban kapott szállást. A 19 és 28 éves irakiakat és 27 éves szíriai "menekültet" előzetes letartóztatásba helyezték. A két iraki férfi még nem volt hajlandó vallomást tenni.

A szíriai férfit azzal gyanúsítják, hogy 2011 és 2014 között két radikális szervezetben – melyekből az egyik az IÁ-szövetséges an-Núszra – harcolt Bassár el-Aszad szíriai elnök által vezetett törvényes kormány ellen és húsz ellenséges harcost ki is végzett.

A 28 éves iraki a vád szerint egy szélsőséges csoportban harcolt, továbbá 2014 és 2015 közötti időszakban több embert meg is ölt. A 19 éves iraki fiú szintén Irakban segítette egy szélsőséges csoport munkáját.

Tirol tartományban idén május végéig 6200 illegális bevándorlót tartóztattak fel. Májusban a Brenner-hágónál 105 új európai jött át gyalog a határon. A tartományban 1,2 százalékkal nőtt a kisebb bűncselekmények száma, amely kisebb növekedést jelent, mint ami országos szinten tapasztalható.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »