Már nem Lánczi András vezeti a Századvéget

Újjáalakult júniusban a Századvég Alapítvány kuratóriuma, miután a testület két tagját egyéb tisztségekre kérték fel – közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a Századvég Alapítvány kuratóriumának eddigi elnökét, Lánczi Andrást a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának választották. Lánczi András július 1-jétől látja el feladatát, így a kuratóriumi elnöki tisztségéről lemondott. A kuratórium elnökhelyettese, Szalay-Bobrovniczky Kristóf június 20-tól londoni nagykövetként tevékenykedik.

A kuratórium elnöki posztját az intézménynél eddig ügyvezető igazgatóként tevékenykedő Barthel-Rúzsa Zsolt tölti be. Az elnökhelyettesi tisztséget G. Fodor Gábor stratégiai igazgató (portrénk róla itt) vette át.

Mindemellett a kuratórium tagjának választották Orbán Balázs kutatási igazgatót, valamint Görgényi Tamás politikai tanácsadót.

„A Századvég Alapítvány célja, hogy továbbra is Magyarország meghatározó szakmai és szellemi műhelyeként tevékenykedve szolgálja a magyar politikai kultúra intézményes fejlődését, és a kiemelt jelentőségű, nemzetstratégiai programok támogatását” – írták a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »