Már nem Allardyce az angol szövetségi kapitány

Már nem Allardyce az angol szövetségi kapitány

A korrupciós ügybe keveredett „Big Sam” a háromoroszlánosok legrövidebb ideig regnáló vezére volt.

A brit The Daily Telegraph futballkorrupciós ügyeket felgöngyölítő sorozatának első szereplője volt hétfőn Sam Allardyce, a közepesen sikeres, ámde igen nagydarab menedzser, akit nyáron neveztek ki Roy Hodgson utódjául az angol szövetségi kapitányi posztra. A lap magukat távol-keleti, a Premier League iránt érdeklődő üzletembereknek kiadó újságíróival két alkalommal is találkozott Allardyce.

Tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogy miként kerülhetik meg az üzletemberek az angol (FA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja az egyes játékosok „birtoklásának” megosztását harmadik, külső partnercéggel. A szolgáltatásért pénz is járt volna neki, szóban meg is egyezett az újságírókkal, elmondása szerint nem probléma a szabályok kijátszása, ő is szerzett már így játékost a West Ham vezetőedzőjeként.

Sam Allardyce statisztikájaMeccsek száma angol szövetségi kapitányként: 1
Gólok meccsenként: 1

Bekapott gólok meccsenként: 0
Győzelmi arány: 100%
Gólkirály: Adam Lallana (Liverpool, 1 gól)

A botrányt kipattanását követően az FA közölte, vizsgálja az ügyet és mindent bekért a Telegraphtól, amit lehetett. Este aztán közleményt tett ki az FA a honlapjára, amelyben közölték: közös megegyezéssel szerződést bontottak Sam Allardyce-szal, aki elismerte hibáját és bocsánatot kért. Az FA közölte: nem volt könnyű döntés, de az angol felnőtt férfi csapat menedzserének szerintük példát kell mutatnia.

A csapatot ideiglenesen a korábbi angol válogatott focista, Gareth Southgate veszi át. A következő négy mérkőzésen (Málta, Szlovénia, Skócia, Spanyolország) ő irányítja az angol válogatottat, miközben az FA keresi Allardyce utódját. „Az FA minden jót kíván Samnek a jövőben” – zárult a kommuniké.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »