Már megint: Meghurcolnak két mentőt, mert erőszakról hadovál a „gyermekotthon” lakója

Egy ápolóról és egy mentősofőrről állítja egy lány, hogy orális szexre akarták kényszeríteni november 9-én, amikor ellátták. A mentősofőr ügyvédje szerint védence ártatlannak vallja magát – derül ki a pénteki Blikkből. A Blikk úgy tudja, hogy a két embert felfüggesztették az állásából. Az Országos Mentőszolgálat a konkrét esettel kapcsolatban nem adott információt.

Magyar Menedék - Karácsony

Csütörtökön a Blikk írt arról, hogy szexuális erőszak megalapozott gyanújával vettek őrizetbe két fővárosi mentőst. November 9-én, a Széll Kálmán tér környékére riasztották a kocsit egy fiatal lányhoz, ő vádolta meg őket.

A rendőrség azt közölte, hogy a kérdéses napon történt feljelentés, előállítottak két férfit, akik ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el velük szemben, a Fővárosi Főügyészségnél pedig közölték, hogy indítványozták az előzetes letartóztatásukat. A fér­fiak nem tanúsítottak ellenállást, együttműködtek a rendőrséggel.

A Blikk úgy tudja, hogy a két embert felfüggesztették az állásából. Az Országos Mentőszolgálat a konkrét esettel kapcsolatban nem adott információt.

Az állítólagos áldozat egy gyermekotthon lakója. Nem akarta, hogy a mentők kórházba vigyék. Az úton a lánynak hánynia kellett, megálltak. A nő állítása szerint ezután történt az erőszak, amiről azt mondta: ajánlatot tettek neki a mentők, és gumikesztyűben több helyen is megtapogatták. Ezután a Péterfy utcai kórházba vitték.

A nő ott nem jelezte, hogy bántódása esett volna a mentőkocsiban, de miután kiengedték, a gyermekotthonban azt mesélte, hogy megerőszakolták, így gyámja értesítette a rendőrséget.

A 24.hu információi szerint a két férfi orális szexet akarhatott a fiatal nőtől.

Finta Eszter, a mentősofőr ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védence teljes mértékben ártatlannak vallja magát, és a sértett beszámolója életszerűtlen. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője továbbra sem nyilatkozhatott.

A pénteki Borsban az esettel kapcsolatban az olvasható, hogy a lap forrásai szerint egyelőre minden verziót érdemes fenntartásokkal kezelni. Nem zárható ki, hogy a mentők a lány bódultságát kihasználva elkövették a bűncselekményt, mint ahogyan az is előfordulhat, hogy a lány ajánlkozott fel, és valamilyen kialakult konfliktus miatt jelentette fel a mentősöket, és meg sem történt az erőszak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »