Már ma továbbjuthat Magyarország

A Portugál meccs eredményétől függetlenül, akár már ma továbbjuthat Magyarország a foci Eb-n. Ehhez az kell, hogy az angolok legyőzzék Szlovákiát a ma esti meccsen. A háromoroszlánosok biztosan komolyan veszik a találkozót, mert a B csoportban még semmi nincs lefutva.

Még teljesen nyitott a B-csoport a foci EB-n a csoportkör utolsó fordulója előtt. Az A kvartett még teljesen nyitott, az angolok még első is lehetnek, de kedvezőtlen eredmények esetén akár ki is eshetnek. Ezért komolyan veszik a szlovákok elleni meccset.

Nagyon sok olyan játékos van a szlovákoknál, akikre oda kell figyelnünk. Már az Európa-bajnoki selejtezőkön is remekül szerepeltek. Hat forduló után vezették a csoportot Spanyolország előtt, és mutatja, hogy egy minőségi csapatról van szó. Természetesen szeretnének jó eredményt elérni ellenünk, mi pedig arra törekszünk, hogy megőrizzük veretlenségünket a csoportban” – mondta az angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson.

Szlovákia győzelem esetén könnyen a csoport élére kerülhet, de tisztában vannak vele, hogy papíron nem ők számítanak a találkozó esélyeseinek.

A másik mérkőzésen Wales–Oroszország összecsapást rendeznek. A walesiek győzelem esetén biztosan továbbjutnak a csoportból, ami történelmi lenne a szigetországiak számára.

„Az orosz egy nagyon jó csapat, különben nem lenne itt az Eb-n. Saját magunkra koncentrálunk, nem szeretnék túl sokat foglalkozni az ellenféllel. Tudjuk, hogy nyernünk kell, ezért egy rendkívül kemény összecsapásra számítok. Oroszország értékes pontot szerzett Anglia ellen a nyitófordulóban. Tény, hogy sokan kritizálják az orosz válogatottat, de azt látni kell, hogy az angolok, valamint a szlovákok – akik ellen eddig játszottak – remek együttesek” – jelentette ki a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Chris Coleman.

Oroszország 1 ponttal áll a csoport utolsó helyén, az eddig mutatott forma alapján nekik van a legkisebb sanszuk továbblépni, bár egy győzelemmel 4 pontjuk lenne, ami akár elég is lehet a 16-ba kerüléshez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »