Már ma több helyen lesz forgalomkorlátozás

 

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt már csütörtöktől forgalomkorlátozásokra kell készülni Budapesten.

A nap folyamán már több fővárosi utat lezárnak az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények miatt: csütörtöktől egészen hétfőig ideiglenes lezárások és megállási tilalmak lesznek érvényben a főváros I., II., V., IX., XI. és XIII. kerületében. Valamint a Magyar Ízek utcája és a koncertek miatt csütörtöktől lezárják a Clark Ádám teret is.

Sok százezer ember várható szombaton a fővárosban és jelenleg úgy tűnik: az időjárás is kedvezni fog a programoknak.

A Lánchíd augusztus 19-én 20 órától hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 23 óra között lesz lezárva. 19-én délután, valamint 20-án a reggeli órákban a Kossuth Lajos tér környékén a tisztavatás miatt lesznek lezárások; délután a Szent Jobb körmenet miatt a Szent István Bazilika környékén, az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig a budai várban kell lezárásokra számítani.

A BKK járatsűrítésekkel készül, ugyanakkor több busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár majd.

A legnagyobb tömegre idén is a tűzijátéknál számítanak. Tavaly csaknem egymillió ember volt rá kíváncsi. Az operatív törzs hetekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést.

A rendezvénynek van egy biztonsági terve, amelyben a szélsőséges időjárási körülményektől a terrortámadásig mindenre felkészültek. Az előrejelzések szerint kedvező lesz az idő a szabadtéri rendezvények idején.

Augusztus 20-án tartják a hagyományos Szent Jobb körmenetet is, amelyre a Kárpát-medence minden tájáról várnak hívőket és érdeklődőket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »