Már labdára sem futja Újpesten?

Az Újpest labdarúgócsapata komolyabb gondokkal küzdhet, mint azt a külső szemlélő gondolná. A klubnál július elején kommunikálták, hogy a FIFA egy 2014 év eleji igazolás – konkrétan a kolumbiai Darwin Andrade átigazolása – miatt nem adhat el és vásárolhat futballistákat, ami hatalmas problémát jelenthet a jövőre nézve, ugyanis a csapatnak sok a sérültje, akiket így képtelenek pótolni, a tartalékokat kell majd mozgósítaniuk. A Honvéd elleni szezonnyitón alig néhány játékos ücsörgött a kispadon.

Ez még hagyján, az Alfahír most egy egészen szánalomkeltő sztorival állt elő a lila-fehérek kapcsán. A klub már régóta rendez az NB I-es mérkőzések szünetében lövőversenyt. A résztvevőknek a tizenhatos vonaláról kell a kezdőponthoz legközelebb gurítaniuk a labdát. A hétvégi győztes szurkoló örömében felkapott két labdát, és elszaladt vele, de ekkor még nem tudta, mekkorát hibázott. Az Alfahírhez eljuttatott egy e-mailt, melyben a klub visszakéri tőle mindkét labdát, mert azok nélkül nehezen lehet tovább megrendezni a félidei nyereményjátékot. Ezek szerint nem csak az átigazolások jogilag is helyes lebonyolításával akadnak gondok a Megyeri úton, de már labdára sem futja Roderick Duchatelet belga tulajdonos pénzéből.

A szurkolók egyre nehezebben élik meg, amit a klub tulajdonosa az elmúlt években művel a csapat háza táján. Volt már, hogy Twitteren keresett játékosokat, a meccsek idején rendszeresen elfogy a sör a büfében, a klub kommunikációs részlege pedig legtöbbször hallgat, ha kérdéseket kap. Egy ízben több szurkoló is megpróbált bemászni a VIP-páholyba, hogy fizikailag is üzenjen a tulajnak, aki akkor megúszta. A drukkerek most szurkolói ankétot követelnek a kialakult helyzet miatt, erre egyébként emberemlékezet óta nem került sor Újpesten.

A Duchatelet családot egyébként nem csak Újpesten utálják sokan. A család tulajdonában lévő Standard Liegé-nél és az angol Charlton Athletics-nél is utcára vonultak a drukkerek a tulajdonos amatőr döntései miatt, ugyanis véleményük szerint a család feje, Roland csak pénzszivattyúként használja a csapatokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »