Már kiváltható az A kártya

Elkezdték az A kártya, a kolozsvári egyetemistáknak járó kedvezményeket biztosító ingyenes diákkártya nyomtatását – adja hírül a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ).

Az idén az A kártyának megváltozott az arculata is,más szín- és formavilágú, fiatalos diákigazolványt kapnak kézhez a fiatalok és Valter, az A Kártya kabalája is új ruhába öltözött.

“Az A kártya az ingyenes diákkártya igényére adott válaszként került a „piacra” 2014 őszén, ugyanis az összeolvadás után pénzbe kerülő vált Omnipass és Studcard már nem tette lehetővé, hogy teljesen ingyenesen (vagy pusztán féláron) váltsanak a diákok bérletet a kolozsvári tömegközlekedésre. A diákszövetség kártyája ráadásul nemcsak a buszbérlet kiváltására jó, de a partnercégeknél kedvezményekre jogosítja fel tulajdonosát, ráadásul a háromnyelvű feliratának köszönhetően külföldön is használható” – olvasható a közleményben.

Azok, akik ki szeretnék váltani az A kártyát, regisztrálnuk kell az akartya.ro oldalon, ahol egy személyi igazolvány típusú képet is fel kell tölteni. Azoknak akik már rendelkeznek a diákkártyával, csak frissíteni kell az adatokat, amikor az A kártya munkatársai ellenőrzik, hogy az igazolvány tulajdonosa még diák és le van pecsételve az aktuális tanévre az ellenőrző. Ezt követően már csak az A kártya átvétele maradt hátra, amely 2017. szeptember 30-ig érvényes.

A kártyákat minden hétköznap 09:00 – 17:00 óra között lehet kiváltani a KMDSZ Irodában (Avram Iancu/Petőfi Sándor u. 21. szám). (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »