Már készülnek az ajándékok a karácsonyi karitászvásárra Szegeden

Már készülnek az ajándékok a karácsonyi karitászvásárra Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász már elkezdett készülődni hagyományos karácsonyi vásárára: kedden délutánonként az ÁGOTA Alapítvány szegedi közösségi házában várják az önkénteseket, ott készülnek ugyanis azok a tárgyak, amelyeket decemberben a szegedi nagyáruházban lehet majd megvásárolni.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

„Immár huszadik éve működik az alkotóház a karitász keretein belül. Az önkéntesek egészen november végéig azon munkálkodnak, hogy a hagyományos karácsonyi vásárra minél több ajándékot tudjuk kivinni – mondta el Ancsa-Molnár Hajnalka, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora. – A jótékonysági vásár célja, hogy olyan szegedi családokat támogassunk, akiknek helyzete az ünnepek közeledtével még nehezebb, a bevételből tüzelőanyagot veszünk számukra, illetve egyéb módon nyújtunk támogatást. Nehéz lenne meghatározni, melyik korosztály képviselteti magát legnagyobb számban a keddi alkotóházi programokon, gyerekek és idősek egyaránt szívesen jönnek, előbbiek azért is, mert nálunk töltik a közösségi szolgálatot”.

A jótékonysági vásárra a klasszikus és népszerű kézműves apróságok mellett minden évben igyekeznek újdonságokkal is készülni. A természetes alapanyagok felhasználásával készült, csuhéból, dióhéjból, parafa dugóból készült angyalkák, a dióbölcsős Kisjézus és a karácsonyfadíszek visszatérő apróságok a kínálatban, idén viszont az egyik kézműves körnek köszönhetően horgolt terítők és fenyődíszek frissítik az árukínálatot.

„Karácsony közeledtével egyre többen csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz, melyhez egyébként bárki, aki némi kézügyességet érez magában, bekapcsolódhat. Vannak olyan csoportok is, amelyek nem az alkotóházban, hanem azon kívül, külön készülnek a karácsonyi vásárra. A szőregiek is minden évben támogatják a kezdeményezést” – tette hozzá Ancsa-Molnár Hajnalka.

Forrás: Szegedma.hu

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »