Már hét embert elfogtak Brüsszelben

A belga rendőrség elfogta a hetedik embert is Brüsszelben a keddi, 31 halálos áldozatot követelő merényletek nyomozása keretében a brüsszeli Forest negyedben.

A belga rendőrség a csütörtökön elfogott hat ember után egy hetedik személyt is előállított péntek reggel – írja a Sky News. Állítólag őt is a biztonsági kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították be. Letartóztatásáról még nem érkeztek hivatalos információk.

A férfit a brüsszeli Forest negyedben kapták el – az itt  végrehajtott rendőrségi akcióban vesztette életét Mohammed Belkaïd, Laachraoui és Abdeslam harmadik útitársa, aki gépfegyverrel tüzet nyitott a rendőrökre.

Belehúzott a belga rendőrség: csütörtökön megtalálták az első hat embert

Hármat közülük Brüsszel kellős közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő – fűzte hozzá Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője. A másik három személyt a belga főváros Jette és Schaerbeek nevű negyedeiben fogták el a szóvivő szerint, aki azonban kilétükkel kapcsolatban további részleteket nem árult el – tudta meg az MTI.

Brit lapinformációk szerint azonban csak a Jetten negyedekben fogtak el feltételezett terroristákat, bár Schaerbeekben a terroristák lakása miatt több ellenőrzést is tartottak.

Esetleges őrizetbe vételükről pénteken döntenek majd.

A belga rendőrség legalább két olyan embert keres a keddi merényletek óta, akik a megtámadott Zaventem nemzetközi repülőtér és Maelbeek metróállomás biztonsági kameráinak felvételein, a három öngyilkos merénylő társaságában látható.

A szövetségi ügyészség vezetője szerdán arról számolt be, hogy egy schaerbeeki lakásban – ahonnan a merénylők kedd reggel egy taxival a repülőtérre hajtattak – a merényleteket követően három, robbanószerekkel megrakott utazótáskát és más, a pokolgépek készítéséhez használatos anyagokat találtak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »