Már hárít az Izrael-barát muzulmán hitszónok

Élesen elítélte a törökországi puccskísérletet egy közleményében az amerikai emigrációban élő muzulmán hitszónok, Fethullah Gülen. Korábban Recep Tayyip Erdogan államfő az 1999 óta az Egyesült Államokban élő hitszónokot vádolta azzal, hogy ő puccsisták felbujtója.

Magyar Menedék - Badiny

Erdogan a puccsistákkal kapcsolatban párhuzamos struktúráról beszél, amit egyértelműen a CIA-kapcsolatokkal rendelkező és Izrael feltétlen támogatását élvező Fethullah Gülenhez köt. Gülen jó ideje igyekszik megbontani Törökország stabilitását. Gülennel Hakan Fidan, a titkosszolgálat vezetője (MIT) leszámolt le korábban, igaz a hitszónok emberei beépültek minden fontosabb állami szervbe, rendőrség, katonaság stb., és úgynevezett párhuzamos entitást (paralel yapi) hoztak létre

A két férfi egykoron szövetséges volt, Erdogan hasznot húzott a Gülen mozgalmi hálózatából, hogy megszerezze a hatalmat. Ezt követően azonban, 2013 végén, a hitszónok az állam első számú ellenségévé vált egy korrupciós botrány kipattanását követően, amely a mostani elnök köreit érintette.

Erdogan azóta is azzal vádolja Gülent, hogy “párhuzamos államot” épít, amelynek célja félresöpörni mindazt, amit a hívei tagadnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »