Már fagyok is lesznek

Érkeznek az első őszi talaj menti fagyok – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután a Facebook-oldalán.

Azt írták: a középpontjával Kelet-Ukrajna felett lévő légörvény fokozatosan egyre távolabb kerül térségünktől, nyugat felől szárazabb levegő érkezik. Az éjszaka folyamán hosszabb ideig derült helyeken komolyan lehűl a levegő. Csütörtök hajnalban egyes borsodi, nyírségi fagyzugokban, pénteken pedig az ország más, hidegre hajlamos helyein is előfordulhat gyenge talaj menti fagy.

Az előrejelzés szerint csütörtökön napközben országszerte kisüt a nap. A legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon várható, az Észak-Alföldön kevesebb. Számottevő csapadék nem valószínű, de az északkeleti megyékben egy-egy jelentéktelen zápor lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet felhőzeti viszonyok függvényében plusz 3–10 Celsius-fok között alakul, de a hajnalban derült borsodi, nyírségi fagyzugokban ennél hidegebb is lehet, s gyenge talaj menti fagy is előfordulhat. Napközben 18-19 fokig melegszik a levegő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »