Már évekkel ezelőtt kellett volna: vészjelzésre is alkalmas karperecet kaphat az idősek egy része

A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program, amely egyszerre szolgálja az idős emberek egészségmegőrzését és biztonságérzetének erősítését – közölte Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

A százezer leginkább rászoruló idős ember közül ötezren kaphatnak számítógépet vagy az egészségügyi állapotukat figyelő, vészjelzésre is alkalmas karperecet, esetleg igényelhetik mindkettőt – mondta a miniszteri biztos.

Jeneiné Rubovszky Csilla közölte, a felmérésükben az is vizsgálták, hogy az idősek a számítógéppel vagy az okostelefonnal összekötött rendszert részesítik előnyben, de utóbbi eszköz nem nyerte el a korosztály tetszését.

Hírdetés

A múlt héten megkezdődött annak az 1050 közmunkásnak a képzése is, aki rendszeresen kapcsolatot tart az idősekkel, és a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információkat ad át nekik.

A közmunkások vagy a rendszer működését korábban elsajátító fiatalok az otthonukban tanítják meg az időseknek az eszközök kezelését.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »