Már csak ezért sem kellene csodálkozni a zsidók gojokkal szembeni viselkedésén – még a saját vallásukat is "átverik"

Már csak ezért sem kellene csodálkozni a zsidók gojokkal szembeni viselkedésén – még a saját vallásukat is "átverik"

New York belvárosát egy-két emelet magasan húzódó, rejtélyes drót keríti körbe, nagyjából úgy néz ki, mint a horgászzsinór, és láthatóan semmilyen praktikus funkciója nincs, nem megy benne áram – ha valaki nem tudja, mit és hol keressen, sosem veszi észre. Hasonló drót fut körbe a világon még legalább 2-300 nagyvárosban, jellemzően az óváros vagy a városközpont körül. És ha azt is hozzátesszük, hogy Izraelben szinte minden városnak van ilyenje, máris egyértelmű, hogy itt is bizony a zsidók keze van a dologban.

A titokzatos drót neve eruv, és valóban az ortodox zsidók találták ki és használják. A Wikipédia listája szerint több száz ilyen van a világon, a hozzánk legközelebbi a bécsi. Néha nem is városokat kerít körbe, hanem egy egyetemet, mint a híres Princetoné.

Hírdetés

A leghíresebb, fél Manhattant körbekerítő New York-i eruv – még saját Twitter-csatornája is van! – egyébként 1962-ben készült, és évi 100 ezer dollárba (28 millió forint) kerül a fenntartása. Az 5-6 méter magasban kihúzott, 29 kilométer hosszú drótot ugyanis folyton javítgatni kell, mert rendszeresen megrongálja az erős szél, a havazások, és főleg a hálaadás napi parádé léggömbjei.

(Index nyomán)

Korábban írtuk: Őrületbe kergetik New Yorkot is: már a Sábát-liftek sem elégítik ki a kiválasztottak igényeit


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »