Már csak a havonta kiutalt fizetése emlékeztet a fél éve eltűnt zuglói MSZP-s képviselőre

Bár fél éve, hogy nyoma veszett, továbbra is kap fizetést Sápi Attila, az a zuglói MSZP-s képviselő, aki januárban tűnt el. A havi apanázs magyarázata, hogy a férfi mandátuma még megvan: 115 ezer forintot utalnak neki havonta. A jogosultság azután szűnik meg, hogy letelik az első kihagyott testületi ülést követő egy év anélkül, hogy megjelent volna.

Sápinak két héttel azelőtt veszett nyoma, hogy meg kellett volna jelennie a bíróság előtt: ahogy a Magyar Idők megírta, a férfi ellen ittas vezetés miatt indult eljárás még tavaly júniusban, bíróság elé azonban csak idén januárban került a történet. Addigra azonban a politikusnak már híre-hamva sem volt: mint megírtuk, a politikus január 5-én tűnt el. Állítólag cigarettáért indult, utoljára egy kocsmában látták, ahol sört rendelt, és némileg zavartnak tűnt.

A rendőrség, mivel a férfi nem jelent meg január 19-i tárgyalásán, elfogatóparancsot adott ki ellene. Sápit így egyszerre két dolog miatt is keresi a hatóság, először az eltűnése, illetve a kihagyott tárgyalása miatt.

– A körözési eljárás és a büntetőeljárás semmilyen körülmények között nem kezelhető együtt – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

– Attila még barátai előtt sem „büszkélkedett” piás vezetésével, én sem tudtam róla – mondta a Blikknek a férfi egyik kedves nőismerőse, aki annak idején először kezdte el keresni az eltűnt politikust egy Facebook-felhívásban. A másik, aki töretlenül keresi a férfit, Sápi testvére: annak ellenére, hogy egyelőre senki nem tud semmit a képviselőről, ő hetente közzéteszi a férfi fényképét a közösségi oldalakon, hátha valaki végre felfigyel rá.

A neve elhallgatását kérő barátnő szerint Attila eltűnése előtt kezdett el pénzügyileg talpra állni, a képviselőként kapott keresetéből – több mint 400 ezer forintból – a családját és élettársát támogatta.

Ha január végéig nem bukkan fel, előrehozott választásokat tartanak a körzetében.

Papíron semmije sem volt

A 2015-ös vagyonnyilatkozatában sem lakás, sem autó nem szerepelt, csak egy 1,8 milliós tartozás.

Kiderült, a vagyonvédelmi vállalkozása ellen felszámolást rendeltek el egy 100 milliós tartozás miatt. Autója, egy Fiat Punto eltűnése után még egy darabig házuk előtt állt, ám mostanra – mivel élettársa elköltözött – a kocsi is eltűnt.

(Blikk nyomán)

Szocionista életpályamodell: 100 milliós adóssággal tűnt el az MSZP-s szamuráj

Eltűnése előtt azt állította az MSZP-s, hogy verekedett

Eltűnt egy MSZP-s politikus


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »