Már be is szállt a politikai kampányba a katolikus egyház

Már be is szállt a politikai kampányba a katolikus egyház

A vásárhelyi katolikusok elhatárolódnak Márki-Zay-tól: nem támogatjuk a ripacskodást és a hazudozást – ezzel a címmel indítja cikkét a Vasarhely24. 

Majd azzal folytatják: Információik szerint Márki-Zay Péter „nyilatkozataival és goromba kijelentéseivel felbolydította a vásárhelyi római katolikus közösséget”. Márki-Zay Péter a Szent István Király Plébánia világi vezetője, az ellenzéki pártok támogatásával függetlenként indul a február 25-i időközi polgármester-választáson. 

„A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint felháborító volt, amit a független jelölt a Hír Tv-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény” – tette hozzá. Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

Hírdetés

Ezen érvekkel védte az Orbán-kormányt a kiábrándult fideszes, keresztény értékrendű, hétgyermekes családapától, Márki-Zaytól, akit – miután bejelentette indulását – elbocsájtottak munkahelyéről és újabb közterület-figyelő kamerát telepítettek háza közelébe. 

És úgy tűnik, a katolikus plébánost már az sem érdekli, hogy a politikai kampányban egyházaknak nem lenne szabad beavatkozniuk, egyszerűen kiadta az ukázt: a hívek szavazzanak a kormánypárti támogatottságú volt alpolgármesterre, Hegedűs Zoltánra. 

És még azt is közölte, hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »