Már barlangot is lop a „maffiabanda”

Már a föld alatti birodalmát is építi a Fidesz-kormány holdudvara – jelentette ki Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, aki pénteki sajtótájékoztatóján a világörökségi várományos budai barlangok védelmében szólalt fel.

Kijelentette: miután „szétverték” a környezet- és természetvédelem rendszerét, még a nemzeti parkok sem a közjó érdekében hasznosítják a vagyonkezelésükbe tartozó területeket, hanem üzleti vállalkozásoknak engedik át, amelyek igen alacsony bérleti díj ellenében, a környezetvédelem mellőzésével üzemeltetik azokat.

Ilyen a Molnár János-barlang is – mutatott rá –, ahonnan felfedezőit és kutatóit is kitiltották, miután kizárólagos használatra egy Fidesz-közeli vállalkozónak adták búvártanfolyamok tartására. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pedig most a világ legnagyobb hévizes kristálybarlang termét is magába foglaló József-hegyi barlang felfedezőitől és kutatóitól perelte el épületüket.

A politikus kijelentette: „egy jól szervezett maffiabanda szisztematikusan szétrabolja az országot és a közkincset megpróbálja saját hasznára fordítani”.

Adamkó Péter barlangkutató elmondta: csapatával harminchét éve kutatja és óvja a József-hegyi barlangot, miután együtt fedezték fel. A nyolcvanas években még sikerült megakadályoznia, hogy lakópark épüljön oda, azonban hamarosan el kell hagynia a területet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »