Már Ázsiában is terjeszkedik az Iszlám Állam

Már Ázsiában is terjeszkedik az Iszlám Állam

Délkelet-Ázsiában terjeszkedik az Iszlám Állam, és a világ legnagyobb szélerőműfarmja épül Nagy-Britanniában. Nemzetközi lapszemle.

Újabb területekre terjesztené ki befolyását az Iszlám Állam. Szakértők szerint Délkelet-Ázsiában próbálja megvetni a lábát a terrorszervezet – olvasható a Politico hírportál összeállításában. A cikk szerint az ISIS-t követő csoportok jelenléte 2014 közepe óta egyre kézzelfoghatóbb többek között Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Thaiföld déli részén és Malajziában.

A romániai szervezett bűnözés elleni hatóságok gyanúsítottként vizsgálják a Sky News három újságíróját is, akik augusztus elején a romániai illegális fegyverkereskedelemről mutattak be vitatott hitelességű dokumentumfilmet – közölte szerdán a Mediafax hírügynökség. Az újságírók tudatosan terjesztettek valótlan információkat az állítólagos romániai fegyverkereskedelemről, noha tisztában voltak azzal, hogy ezek az információk nem helytállók, és ezáltal veszélyeztették a nemzetbiztonságot – áll a vádiratban.

Megkapta az építési engedélyt a világ legnagyobb tengeri szélfarmja Nagy-Britanniában – jelenti az Euractiv. 300 szélturbina közel két kilowatt áramot termel majd csaknem száz kilométerre Yorksire partjaitól. Ez több mint másfél millió brit lakóház éves ellátására elég. A hétmilliárd eurós projekt kivitelezése várhatóan több mint két és fél ezer állást teremt majd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »