Már az újévi erőszakra készülnek Kölnben

Már az újévi erőszakra készülnek Kölnben

A “Szilveszter” kódnevet adták az újévi erőszak megakadályozására tervezett új német projektnek, melyet a kölni rendőrség dolgozott ki a tavalyi molesztálások megismétlődésének megakadályozására. A hatóságok lovasrendőrökkel, helikopterekkel és biztonsági központokkal készülnek az évbúcsúztató utcai ünneplésre.

A rendőrség helikopterek bevetésével, biztonsági kamerákkal és bizonyos helyszíneken a belépés korlátozásával szeretné elkerülni a 2016-os újév hajnalán elkövetett erőszakos bűncselekmények megismétlődését.

A több pilléren álló akcióterv a “Szilveszter” nevet kapta, melynek végső simításait egy konferencia keretében tárgyalják meg kedden a német minisztériumok.

A tavaly szilveszteri kölni erőszak kialakulásának körülményeit már jó ideje vizsgálják Németországban. A legújabb hatósági jelentés szerint az idei ünnepségen szakértők segítségével próbálják lecsökkenteni egy hasonló támadássorozat lehetőségeit. Ilyen például a létszámkorlátozás, a helikopterek bevetése vagy a lovasrendőrség alkalmazása.

Ha megtörtént az erőszak, speciális helyszínekre mehetnek az áldozatok

Az erőszakcselekmények kezelésére, kivizsgálására is komoly erőforrásokat vetnek be: speciálisan bántalmazott nők kezelésére szakosodott orvosokat, pszichológusokat küldenek a nagyobb helyszínekre, hogy adott esetben megfelelő segítséget tudjanak nyújtani a szexuális zaklatások áldozatainak.

Köln, 2016. január 6. Rendőrök igazoltatnak gyanúsítottakat a kölni főpályaudvarnál 2016. január 6-án. Szilveszter éjszaka mintegy ezer, szemtanúk beszámolói alapján arab kinézetű, feltehetőleg észak-afrikai férfi gyűlt össze a kölni főpályaudvar környékén, ahol számos nőt molesztáltak. (MTI/AP/Marius Becker)

A bántalmazottak részére külön biztonsági ellátóhelyeket biztosítanak, a vasútállomásokon elhelyezett rossz minőségű biztonsági kamerákat pedig olyanokra cserélik ki, melyek segítségével könnyebben beazonosíthatják az elkövetőket.

A német hatóságok állítólag a bevándorlók szűrésével és az Europollal való együttműködés útján is próbálják megakadályozni a potenciális veszélyt jelentő személyek kiszűrését.

forrás: Express / hirado.hu

The post Már az újévi erőszakra készülnek Kölnben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »