Már a németek is kacérkodnak az iszlámoktatással

Már a németek is kacérkodnak az iszlámoktatással

Minden bajor iskolában kötelezővé kell tenni az iszlám oktatását, mivel +immunizáló” hatása van, csökkenti a radikalizáció mértékét – mondta Heinrich Bedford-Strohm bajor püspök, a Német Protestáns Egyház (EKD) elnöke. A bajor püspök arra szólította fel a németországi muzulmán szervezeteket, hogy végre vállaljanak felelősséget a vallásos nevelés megfelelő átadásáért.

Heinrich Bedford-Strohm bajor püspök szerint az iszlámoktatás bevezetésével lehet a legjobban megvédeni a muszlim fiatalokat a “fundamentalista kísértéstől” és a muzulmán lányok is végre betekintést nyerhetnének vallási hagyományaikkal – írta az Russia Today  a Heilbronne Stimme német újság írására hivatkozva.

Közben olyan új dolgokat tanulhatnak az iszlámról, melyeket a német alkotmány szerint is elfogadottak – tette hozzá.

A püspök szerint két választás van: vagy a kormánynak, vagy a vallási szervezeteknek kell kézbe venni az iszlámoktatás megszervezését. Ha a németországi muszlimok párbeszédet kezdeményeznek a kormánnyal, akkor ugyanúgy átvehetik a vallásos iskolák és az iszlám oktatás megszervezését, mint a keresztény templomok.

“Az iszlám oktatását a tolerancia, a vallásszabadság és a szabad tudat fogja irányítani” – hangsúlyozta.

A püspök kezdeményezése kritikus időben hangzott el: Németországban egyre gyakoriabbak a szélsőjobbos tüntetések a muszlim bevándorlók ellen, akik az 1990-es 4 százalékukhoz képest 2010-re már a társadalom 6 százalékát tették ki. Ezt a gondolatmenetet követve ki lehet számolni, hogy 2030-ra Európa muszlim lakossága elérheti a 8 százalékot.

MTI

The post Már a németek is kacérkodnak az iszlámoktatással appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »