Már a héten kikerülnek a népszavazási hirdetmények

Elkészült az október 2-i népszavazás hirdetménye, a plakátokat kiszállították a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik – közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden.

Az NVI kiemelte: amikor ismertté vált a választás időpontja, haladéktalanul intézkedtek a 44 825 hirdetmény elkészítéséről, és a napokban ki is szállították a helyi választási irodákhoz.

A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következő napokban minden településen megjelenik majd a közterületeken.

A nemzetiszínű keretbe foglalt hirdetmény tartalmazza egyebek mellett a népszavazás napját és a szavazással kapcsolatos információkat is: tájékoztatást ad arról, hogy magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár csak személyesen szavazhat, és aki a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen (vagy fővárosi kerületben) szeretne szavazni, az ezt szeptember 30-án 16 óráig kérheti.

A szavazás napján külföldön tartózkodó választók szeptember 24-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A hirdetmény tájékoztatást ad arról is, hogy a kérelmeket a www.valasztas.hu oldalon, levélben vagy személyesen lehet benyújtani.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »