Már 90 halottja van a török puccskísérletnek

Az éjszakai hírekhez képest jelentősen emelkedett a halottak száma Törökországban. Legkevesebb 90-en haltak meg a puccskísérletben, a sérültek száma 1154-re emelkedett.

Gölbaşı kerület ügyésze szerint csak Ankarában 42 halott van a harcok nyomán. A puccsisták 17 rendőrt lőttek le, amikor a Gölbaşı Különleges Erők központjára támadtakn Ankarában. Ugyanabban a körzetben a Türksat műholdas szolgáltató két alkalmazottját is megölték.

Az ankarai elnöki palotát a puccsistákhoz tartozó F-16 repülőgép bombázta, és lövöldözés is hallatszott az épület körül. Itt öt halott maradt a helyszínen, és sok sérülthöz riasztották a mentőket.

A puccsista katonák több város utcáin tüzet nyitottak a civilekre, akik ellenálltak a puccskísérletnek. Az isztambuli Boszporusz-hídon sétálókra is lőttek, és lövések hallatszottak a város Harbive negyedében lévő katonai vendégház környékéről is. Bayrampasa kerületben egy ember megsérült a lövöldözésben. Sakarya provinciában török zászlókkal vonultak a civilek a kormányzói hivatal elé, a hírek szerint ott is többen megsérültek.

Celalettin Lekesiz országos rendőrfőnök közölte, hogy tizenhat puccsista katonát megöltek, amikor azok a csendőrség főparancsnokságára támadtak. „Megpróbálták ellenőrzésük alá vonni a csendőrséget Törökország mind a 81 provinciájában” – mondta Lekesiz.

hurriyetdailynews.com


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »