Már 67 halottról beszélnek a kínai építkezésen

A legfrissebb jelentések szerint 67-en meghaltak csütörtökön Délkelet-Kínában egy szénerőmű építési munkálatai közben történt balesetben.

A Hszinhua kínai hírügynökség korábbi beszámolójában még negyven halálos áldozat szerepelt.

A baleset a Csianghszi tartománybeli Fengcseng városában helyi idő szerint reggel hét óra körül történt. A tájékoztatás szerint az egyik hűtőtoronynál összeomlott egy állvány, és munkásokat temetett maga alá. A Hszinhua a halálos áldozatok mellett öt sérültről is beszámolt, a CCTV kínai állami televízió viszont később a 67 halott mellett két sérültet és egy eltűntet említett.

A CNN amerikai hírtelevízió a kínai munkabiztonsági hivatal közlésére hivatkozva azt jelentette, hogy a szerencsétlenség idején 68-an dolgoztak az építési állványzaton. A Csianghszi Hszinven című helyi lap internetes kiadása szerint az állványzat nagy magasságban omlott össze, és 70 munkás volt rajta.

A Hopej Jineng építési vállalat illetékesei elismerték, hogy a munkálatokat siettették – jelentette a Pengpaj Hszinven című újság.

A baleset pontos okáról még nem adtak tájékoztatást. A mentési munkálatok megkezdődtek, több mint 200 tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A hivatalos adatok szerint tavaly Kínában mintegy 281 ezer munkahelyi balesetet jegyeztek fel, amelyekben 66 182 ember vesztette életét. Néhány nem kormányzati szervezet azonban ennél nagyobbra becsüli a halálos áldozatok tényleges számát, mivel állításuk szerint sok szerencsétlenséget be sem jelentenek vagy titokban tartanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »