Már 100 polgármestere van az RMDSZ-nek

Eddig 100 polgármesteri tisztséget biztosan az RMDSZ jelöltje nyert meg – jelentette be az RMDSZ ügyvezető elnökségén Kovács Péter. Az ügyvezető elnök Mezőpanit, Pusztadarót, Érközpályi, Maksa, Székelykeresztúr, Torockó településeket említette, ahol az utóbbi percekben vált biztossá az RMDSZ-es jelölt győzelme.

Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben egyelőre a szavazatok mintegy egynegyedét számolták meg, és mindkét településen pár száz szavazatnyi a különbség a két esélyes jelölt között. Szászrégenben ennél is szorosabb a verseny: a szavazatok több mint felének megszámolását követően mindössze 41 szavazat a különbség.

Kovács három olyan települést említett, ahol eddig nem RMDSZ-es volt a polgármester, de mostantól az lesz: a Máramaros megyei, 70%-os magyar többségű Hosszűmezőt, amelynek eddig román polgármestere volt, a háromszéki Maksát, ahol eddig MPP-s volt a polgármester, illetve a Hargita megyei Székelyderzset.

Gelencén az RMDSZ által is támogatott MPP-s jelölt nyert, Nagyajtán a szintén az RMDSZ támogatását élvező független jelölt.

A kampányfőnök ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az RMDSZ elvestzette Szentegyházát, amelynek MPP-s polgármestere lesz, illetve az RMDSZ jelöltje, Arros Orsolya vesztésre áll Székelyudvarhelyen. (tudósítónktól)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »