Maláj utasszállító: még idén megnevezik a felelősöket

Év végéig véglegesítik, kik felelősek az Ukrajna felett 2014-ben lelőtt maláj utasszállító tragédiájáért – mondta október 2-án Julie Bishop ausztrál külügyminiszter az ABC ausztrál közszolgálati műsorszórónak.

Az év végéig, talán a jövő év elejéig készen lesz azoknak a neveknek listája, akikről úgy gondoljuk, hogy felelősségre kell vonni. Ezt követően pedig bűnvádi eljárást kell lefolytatni – mondta Bishop. A miniszter úgy vélekedett, hogy nemzetközi különleges törvényszéket kell felállítani a felelősségre vonáshoz, hasonlóan ahhoz, ahogy a PanAmerican légitársaság 1988-ban a skóciai Lockerbie felett felrobbantott repülőgépének ügyében történt.

A 298 áldozatból 28 volt ausztrál állampolgár.

2014. július 17-én, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember meghalt.

A nemzetközi nyomozócsoport szerdán ismertette megállapítását, miszerint az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai területről lőtték fel a rakétát.

Rovatok: KülföldTelepülés: AusztráliaCímkék: külföld, Maláj utasszállító, felelősök, repülőgép-szerencsétlenség, Julie BishopForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »