Magyarul tanítottuk az ausztrál sellőikreket

Magyarul tanítottuk az ausztrál sellőikreket

Interjúnak indult, mókás gyorstalpaló lett belőle. Titánok motyónak nem örültek még így, mint a Nervo-ikrek. Újra kimaxoltuk a cukiságfaktort.

Haha, te alapkelléke vagy a Soundnak? Ezzel fogadtak az ausztrál Nervo-ikrek. Liv és Mim zsinórban negyedik alkalommal jött fesztiválozni Magyarországra, s a tavalyi Sziget után ismét visszatértek a Balaton partjára.

Mi is harmadjára beszélgettünk velük (korábban ITT és ITT), kifejezetten azért, mert ők a legjobb fejek, akikkel valaha is pacsiztunk fesztiválokon. A mostani találkánkból azonban végül mégsem egy klasszikus interjú kerekedett.

No, de mindent sorjában. Az egész ott csúszott el, hogy a lányok késve érkeztek, bő fél órával a fellépés előtt, így ott mocorgott az emberben, hogy bizony nem lesz mindenre idejük, főleg nem egy kis ráhangolódást igénylő beszélgetésre, amikor ugye a mozgóképes szekció (lásd televíziók) előnyt élvez a napilapokkal szemben.

Érkezés. Egyeztetés. Tévék előnyben! Bekukkantás a színpad mögötti pihenőkonténerek popdarálójába Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

Így, mire sorra kerültünk, már alig volt negyed óra a kezdésig, s érezhető volt, hogy itt kérem nem lesz lehetőség picit átszellemülve kérdezgetni. Úgy meg végképp nem, hogy a menedzsmentjük még két soron következő bulijuk reklám videóját is felvette.

A lányok ugyanakkor lelkesen állták a sarat, s nem érződött rajtuk a nagy sietség miatti feszültség sem. Mosolyogtak, ölelgettek, bratyiztak. Mire azonban tényleg sor került volna ránk, másra nem maradt idő, mint hogy fel kellett csapnunk botcsinálta magyar tanárnak.

Liv és Mim ugyanis mindenképpen anyanyelvén is kedveskedni akart a közönségnek, amelyben – haha! – lassan több a külföldi, mint a haza elem. No, mindegy, azért jó móka mindig magyar szavakra okítani bárkit is. Persze nem akadémiai székfoglalót kell elképzelni, de néhány alapkifejezést – angol fonetikus átírásban – azért sikerült átpréselni. Persze mondjuk egy köszönöm esetében egyszerűbb a köszi verziót beleplántálni a gyorsmemóriába, ahogy az egészségedrénél is jobb a „egs” forma fejbe verése.

A kedvenc azonban a Tedd fel a kezed! volt. A derültség, ahogy Nervóék kiizzadták, meg mondogatták, és papírra vetették, mindent megért.

S legalább arra is maradt idő, hogy – ha már tavaly nem sikerült a Szigeten – idén megkapták zenei rovatunk menő logójával ellátott atlétákat, aminek – bevallom nem gondoltam – szemmel láthatóan roppant örültek.

Ígéretes titánok motyónak nem örültek még ennyire lelkesen, mint Liv, aki nem győzte dicsérni a logónk menőségét Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

Miután pedig végre összeért a kárpátaljai grafikus-tetováló művész barátunk, Juhász Lackó vizualitása az ipari tánczene futószalagján hánykolódó sellőikrekkel, még arra is maradt egy röpke időnk, hogy a Nervo-lányok hangot adjanak újdonsült Titánok-rajongásuknak, hehe!

Ízibe forgattunk hát mi is egy röpke videót, s közben a menedzserük már hajszolta is fel őket a színpadra, hogy lerakkolják a soundos etapjukat, és nagyjából egy fél órával a fellépés után gyorsan elstartoljanak következő fellépésük színhelyére, Odesszába, hogy lenyomják életül első ukrán pötyögését.

Ilyenkor persze érdemes azon elgondolkodni, vajon mennyire túlfeszített tempó egy hónapban 22-25 fellépést lezúzni? Mindezt pedig lassan tíz év egyfolytában. Úgy hogy az Atlanti-óceán két partja között ingázol, egyik nap az Egyesült Államokban, majd másnap már mondjuk Spanyolországban? Merthogy a lányoknak júliusban épp ennyi mókájuk lesz, tizenöt ország érintésével. S mennyire „egészséges” – fizikailag és a potméter húzogatás „minőségét” (muhaha!) tekintve – ez a daráló?

Így első ránézésre nem biztos, hogy javítja a fellépés egyediségének lehetőségét. Sajna. Legalább azonban a Szia!, a Köszi!, az Egészségedre! és a Tedd fel a kezed! megvolt magyarul, s a lányok sok balatonozását hallgatva ők a helyszín szempontjából is képben voltak, szemben a korábban feszt budapestező, igaz, magyar címeres mezben fellépő Macklemoreral.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »