Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás a honvédelmi miniszter szerint

Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás, ezért egyre több olyan gyakorlatra van szükség, amellyel a biztonságot hatékonyan tudjuk szolgálni – jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden Újdörögdön.

Simicskó István a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ (TEK) lövészeti bemutatója utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy több mint 300 ember vesztette életét Európa-szerte terrortámadás következtében az elmúlt egy évben.

A Brüsszelben és Párizsban elkövetett terrortámadáshoz hasonló cselekmény bármikor bekövetkezhet Magyarországon is, ezért egyre nagyobb jelentősége van a különböző egységek közötti együttműködésnek és az ezt segítő gyakorlatoknak – húzta alá a honvédelmi miniszter.

Simicskó István emlékeztetett: új különleges jogrendként bekerült az alaptörvénybe a terrorveszélyhelyzet, amelynek elrendelésével, ha szükséges, a Magyar Honvédség erre felkészített erői is segíthetik a rendőrök munkáját.

Hangsúlyozta, hogy az Újdörögdön bemutatott hadgyakorlat jó példa a honvédség és a Terrorelhárítási Központ együttműködésére, amelyhez hasonló közös fellépésre a jövőben is szükség lehet.

Kitért arra is: a honvédség arra felkészített erői képesek a magyar emberek biztonságát itthon szolgálni, és emellett helytállni külföldön, a különböző válsággócokban, például Irakban, Afganisztánban is.

Hajdu János vezérőrnagy, a TEK főigazgatója kérdésre válaszolva elmondta, hogy a honvédség és a Terrorelhárítási Központ elődszervezete közötti együttműködés a 90-es évekre nyúlik vissza. Hozzátette: a közös gyakorlatok során a két szervezet képességei összeadódnak, így válnak a gyakorlatok hatékonnyá.

Rovatok: KülföldTelepülés: MagyarországCímkék: Simicskó István, terrorizmus, terrortámadás, Magyarország, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »