Magyarország–USA – női pólóelődöntő, percről percre

A lehetetlennel próbálkozik a női vízilabda-válogatott: a mezőnyben egyeduralkodó amerikai csapaton keresztül olimpiai döntőbe jutni. Tartson velünk percről percre, hogy lássa, megtörténik-e a csoda!

– A válogatott útja az elődöntőig:
CSOPORTMECCSEK Magyarország-Kína, Magyarország-Spanyolország, Magyarország-USA
NEGYEDDÖNTŐ Magyarország-Ausztrália

– Interjúnk Rio előtt BÍRÓ ATTILA SZÖVETSÉGI KAPITÁNNYAL
– A teljes magyar riói program

21:21A másik elődöntőben Olaszország tükörsimán verte Oroszországot (12-9), a harmadik negyedre (8-4) igazából már minden eldőlt a délutáni mérkőzésen. Ha győzünk az USA ellen, az olaszok jönnek a fináléban, ha kikapunk, az oroszok a bronzmeccsen.21:18Hazánk eddig háromszor vitézkedett eddig olimpián, a csúcsot már biztosan beállítjuk, Európa-bajnok válogatottunk már nem végezhet negyedik helynél rosszabb pozícióban, és ugyanezt érte el Londonban és előzőleg Pekingben is, míg Athén egy hatodik helyet hozott nekünk. Sydneyben nem voltunk ott.21:15Ellenfelünk a női vízilabda 2000 óta íródó ötkarikás történetében minden alkalommal érmes volt, Sydneyben és Pekingben ezüst-, Athénban bronz-, legutóbb, Londonban pedig aranyérmes, fölénye sosem volt ilyen egyértelmű a sportág történetében.21:12Csapatunk menetelését mutatjuk is!
CSOPORTKÖR: Magyarország-Kína, Magyarország-Spanyolország, Magyarország-USA
NEGYEDDÖNTŐ: Magyarország-Ausztrália Az amerikai út tehát keresztezte is a miénket (sajnos), a további mérkőzéseken, még a csoportkörben 11-4-re kapták szét a minket verő Spanyolországot és 12-4-re Kínát. A negyeddöntőben a gyengécske házigazda brazilokat is porig alázták, nem fogták vissza magukat (13-3).21:09Ki lehet mondani, esélytelenként áll a női vízilabda-válogatottunk az USA elleni elődöntő előtt, a maga elé kitűzött elvárást így is elérheti, ugyanis elődöntőjéből vagy a következő mérkőzéséből elég csak egyet megnyerni az olimpiai éremért. Tartsanak velünk, lássuk, mit érünk a világ legjobb vízilabda-válogatottja ellen!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »