"Magyarország történetének egyik legsötétebb lapja"

Magyarország rendszerváltás utáni történetének egyik legsötétebb napja az volt, amikor Gyurcsány Ferenc elmondta az őszödi beszédet – mondta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) közjogi kabinetjének vezetője a beszéd 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatójukon csütörtökön Budapesten.

Lomnici Zoltán közölte: az akkori miniszterelnök elismerte, hogy kormányzásuk a választók átverésén alapult és végighazudták az azt megelőző másfél-két évet.

Ugyanakkor a “balliberális oldal által elhazudott választás után” arra is rávilágított, hogy a kormányzásuk milyen katasztrofális következményekkel járt – tette hozzá.

Az emberek erkölcsi megújulásának jele volt a nemzeti erők elsöprő győzelme 2010-ben. Ám 2006 sebeit, a “szemkilövős rendőrattakot”, a békés demonstrálók meghurcolását a mai napig nem sikerült elfeledtetni.

Lomnici Zoltán hozzátette, 2010 után morális rendszerváltásnak is be kellett következnie. “Üzenjük Brüsszelnek, hogy ez megtörtént”, és a magyar emberek újra 1956 szellemiségében, ám 21. századi módon, büszkén előretekintve építik a jövőjüket. Újra felemelő érzés tehát magyarnak lenni! – mondta.

Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora arról szólt, hogy az ország eladósítása és a gazdasági ámokfutás mellett nem feledhetjük azt a morális rombolást sem, amely Gyurcsány Ferenchez köthető. “Reformnak nevezett ámokfutása” olyan terheket rakott az emberekre, amelyekből csak hosszú évek kemény munkájával lehetett kilábalni. Ennek volt a következménye, hogy 2010 és 2014 között a kormánynak a családok és a vállalkozások támogatása helyett az előző kormányok által felvett hiteleket kellett törlesztenie – fűzte hozzá.

A balliberális miniszterelnök az őszödi beszéddel -, amelyet szerinte hazugság szenvedélyes igazságbeszédnek beállítani – azt is bizonyította, hogy alkalmatlan bármilyen közéleti szerepvállalásra, mert rombolja a demokráciát. Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc ma is kérkedik a beszédével – fogalmazott.

A koordinátor kiemelte, tíz év eltelt, de nem felejtenek, annak érdekében, hogy ilyen többé ne történhessen meg Magyarországon.

A sajtótájékoztatót az Alkotmány utcában egy teherautó előtt tartották, amelyen egy nagy méretű, Gyurcsány Ferencet ábrázoló molinót helyeztek el. A sajtótájékoztató előtt részleteket játszottak be hangszóróból az őszödi beszédből.

A felszólalókat ellentüntetők egy csoportja zavarta meg, akik a “maffia”, a “gengszterek” és “tolvajbanda” jelszavakat skandálták.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »