Magyarország nem méltó Máriához

(…) “Magyarország a mai állapotában méltatlanná vált arra, hogy a demokratikus államok közösségének tagja legyen, immár nem jogállam. A demokratikus intézmények romokban hevernek, az államot foglyul ejtette a politikai hatalmat birtokló szűk gazdasági érdekcsoport, az állam működése átláthatatlan, korrupt, félelemkeltő és kirekesztő, a szabadságjogokat két lábbal tiporja a hatalom, a gazdaságban a teljesítményen alapuló tisztességes verseny helyett a feudális hűbéri viszonyok élednek újra, a megfélemlítés, a bosszúvágy és gyűlölet hatja át a hatalom, a társadalom és az emberek egymás közötti viszonyait is.

A népszavazás eredményének semmibevétele és a Népszabadság kivégzése olyan brutális hatalmi intézkedések voltak, amelyek pártállástól függetlenül minden demokrata számára egyértelművé kellett hogy tegyék: Magyarország kiiratkozott a demokratikus jogállamok közösségéből.

Amikor Orbán Viktor a kormány által kezdeményezett, a tisztességtelen politikai versengés összes elképzelhető eszközét bevető kampányt követő érvénytelen népszavazás után a kormánypártok elsöprő győzelmét hirdette ki, akkor egyértelművé tette, hogy nemcsak az Európai Unió, hanem a magyar nép ellen is „szabadságharcot” vív. (…)

A magyar demokrácia csődje az Európai Unió válságát is jelzi. Ha az európai közösség egy országában fel lehet számolni a demokráciát az unió csendes asszisztálása mellett, akkor a „magyar betegség” futótűzként fog terjedni Európa más országaiban is.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »