Magyarország is kaphat a szaharai homokból

Egy erőteljes deli szél szaharai homokot hozott fölénk, a levegőbe. Csütörtökön napközben tehát az ország északi felében homokszemcsék kerülhetnek a csapadékcseppek közé – hangzott el az M1 időjárás-jelentésében.

Szerdán az éjszakai órákban egyáltalán nem valószínű számottevő csapadék az ország határain belül. Csupán szórványosan a Nyírségben lehet kisebb csapadékra készülni, de ennek is csekély az esélye. A hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul majd.

Fázni csütörtökön napközben sem fogunk, a Kárpát-medence déli felében folytatódik a száraz, napsütéses, kora nyárias időjárás, 24 – 26 fokos meleggel. Az északi tájakra azonban már egy pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, helyenként csupán 18 – 20 fok lesz.

Jellemzően Siófok-Szolnok vonaltól északra több helyen előfordulhatnak majd, elsősorban a délutáni órákban, záporok, akár zivatarok is.

A folytatásban egyértelműen változékonyabbra fordul időjásárunk, pénteken, szombaton és vasárnap érkezik több csapadék. Pénteken és szombaton országosan várható eső, míg vasárnap kelet felé a nedveseb léghullámok elhagyják térségünket. Pénteken nagy hőmérséklet különbségek lehetnek az ország határain belül: észak-nyugaton 12-13 fok, míg dél-nyugaton továbbra is 25 fokos, nyárias időjárás lesz a jellemző.
 

 

Hétfőtől csökken a csapadék kialakulásának esélye és a hőmérséklet is emelkedő tendenciát mutat majd. A jövő hét elejére tehát visszatérhet a nyár. 25-26 fok és kellemes nyári időjárás várható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »