Magyarország a 33. leginnovatívabb ország

Magyarország két helyet előre lépve a 33. helyen áll azon a globális innovációs listán, amelyet az ENSZ-hez tartozó Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO állított össze.

A 128 országot felölelő idei rangsorban Magyarországot a visegrádi négyek közül csupán Csehország előzi meg, amely a 27. helyre esett a tavalyi 24.-ről. Szlovákia a 36. helyről a 37.-re csúszott vissza, Lengyelország a tavalyi 46. helyről a 39.-re ugrott előre.

Magyarország az innovációt tekintve összességében 44,7 pontot kapott a tavalyi 43 után a WIPO elemzőitől, akik több szempontot mérlegeltek az átfogó index kiszámításánál: egyebek között a politikai, a szabályozási és az üzleti környezetet, az emberi erőforrásokat, az oktatást, az infrastruktúrát.

A rangsort idén is – már a hatodik egymást követő évben – Svájc vezeti, majd Svédország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Finnország és Szingapúr következik.

A leginnovatívabb 25 ország csoportjába idén először került be Kína, a távol-keleti óriás a tavalyi 29. helyről a 25.-re lépett előre. Az első 25-ös csoportban 15 európai ország szerepel. A legkevésbé innovatív ország a lista összeállítói szerint Jemen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »