Magyarok a magyarokért!

Az október 2-ai népszavazás az újkori magyar történetírás újabb mérföldköve. A kérdés fontosságát érezve, a kárpátaljai fiatalok is támogatásukat fejezték ki az anyaország felé.

A Szántó Imre vezette 5 Torony Egyesület és a pécsi Fidelitas meghívására tizenhat kárpátaljai fiatal indult Baranyába a KMKSZ ISZ képviseletében. Szeptember 30-án érkezett meg a határon túli küldöttség, akiket a helyiek mellett, dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára fogadott.

Az est az ismerkedésről szólt, ahol a budapesti, pécsi és kárpátaljai küldöttség egy csapattá kovácsolódhatott a közös cél érdekében.

A népszavazást megelőző 24 óra arról szólt, hogy a legtöbb emberhez eljusson az üzenet: „Ne maradj otthon október 2-án!”. A tőlünk telhető módon igyekeztünk megszólítani a Pécs belvárosában vagy épp a környező településeken élőket. Kis csapatokra osztva jártuk az utcákat, és akivel találkoztunk, emlékeztettük a másnapi szavazás tétjére. Az utolsó pillanatig szórólapoztunk – állami tisztségviselők és önkéntes fiatalok együtt.

Vasárnap egy rövid városnéző séta után érkeztünk a Szécsényi téren található Városházába. Itt Csizi Péter országgyűlési képviselő köszöntött bennünket, és fejezte ki háláját a hosszú utat megtett önkéntesek munkájáért. Dr. Őri László, pécsi alpolgármester emlékeztetett minket  2004. december 5-ére, nemcsak, annak csúfos kimenetelére, de az azt követő változásokra is, mint például az állampolgárság kérdése.

A kárpátaljai csapathoz hasonlóan egy erdélyi küldöttség is érkezett korábban a kultúra városába, így a határ ezen oldalán élő fiatalok is hozzájárulhattak az anyaország munkájához.

„Isten, áld meg a’ Magyart…!”

KMKSZ ISZ

Rovatok: BelföldTelepülés: MagyarországCímkék: belföld, kárpátaljai fiatalok, támogatás, népszavazás, KMKSZ ISZ, PécsForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »