Magyarfenesen koncertezik a KFT a Kolozsvári Magyar Napok keretében

Magyarfenesen koncertezik a KFT a Kolozsvári Magyar Napok keretében

A Kolozsvári Magyar Napok keretében lép fel augusztus 14-én Magyarfenesen a legendás KFT zenekar. Az együttes idén több évfordulót is ünnepel: 35 éve alakult meg, 30 éve jelent meg egyik legnagyobb slágerük, a Balatoni nyár, és 20 éve hozták létre az első magyar zenekari honlapot, a Kft.hu-t. 

kft555_b

A kincses városbeli magyar napok közönsége együtt ünnepelhet a számos népszerű daláról ismert együttessel a várostól 15 kilométerre található Magyarfenesen, az Arkhai szoborparkban – közölték a Kolozsvári Magyar Napok szervezői.

A KFT 1981-ben alakult Budapesten. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi munkásságát. A kritika kezdettől fogva az újhullámhoz sorolta őket, de széles tömegeket megmozgató koncertjeikkel és népszerű slágereikkel túlnőttek az alternatív kereteken. A zenekar tagjai: Laár András, Bornai Tibor, András Márton, Lengyelfi Miklós, Mohai Tamás. A hetedízben szervezendő Kolozsvári Magyar Napok gazdag programsorozata augusztus 14. és 21. között várja a résztvevőket. A fellépő együttesek listája megtalálható a rendezvény Facebook-oldalán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »