Magyar világsiker az újcirkusz fővárosában

Magyar világsiker az újcirkusz fővárosában

A Recirquel társulat kéthetes előadás-sorozata nyitotta meg az új évadot a cirkuszművészet észak-amerikai központjának, egyben az újcirkusz fővárosának számító montreali La Tohuban. A világhírű Cirque de Soleil által alapított kőszínházban október 12. és 22. között a magyar újcirkusztársulat Cirkusz az éjszakában című egész estés előadásait csodálhatja a közönség.

Az első fellépésük szakmai közönség előtt zajlott, a produkciót felállva tapsolták meg, de már az előadás montreali beharangozójában is szuperlatívuszokban írtak a lapok a magyar cirkuszegyüttesről, a tradicionális közép-európai cirkusz lélegzetelállító show-jaként mutatták be produkciójukat. Sőt azóta már méltató kritikák is megjelentek a bemutatóról, de a Non Solus című előadásukról én is elismerően írtam.

„Az, hogy a magyar társulat egész estés produkciói nyithatják meg a most kezdődő évadot a La Tohuban, a világ legkiemelkedőbb újcirkusztársulatai közé emeli a Recirquelt”

– mondta Vági Bence rendező-koreográfus, a társulat alapítója.

  Recirquel  

A Cirkusz az éjszakában eredeti kortárs hazai mű, kizárólag magyar alkotókkal és előadókkal. Szimbolikusan arra utal az előadás címe, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje. A produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet kap a tánc- és a színészmesterség, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »