Magyar kovácsok sikere az Egyesült Államokban

Magyar kovácsok sikere az Egyesült Államokban

A magyarokból álló Covax Design nyerte el idén a rangos Stanford White építészeti díjat Szakmai tudás és kézművesség kategóriában. A díj átadására december 6-án a New York Metropolitan Clubban került sor.

A kiemelkedő elismerést a zsűri a Yale Egyetem újonnan átadott kollégiumai számára készített négy, egyedi stílusú és szerkezetű főkapuért ítélte oda, melyet Kovács Zoltán vezetésével két magyar mester,  Németh Szabolcs és Szombathy Gábor kovácsolt 14 hónapon át. A terveket a New York-i székhelyű, világszerte elismert Robert A. M. Stern Építészeti Iroda készítette, amely szintén a díjazottak között szerepelt.

“Hatalmas elismerés és kiváltság megkapni ezt a kitüntetést. Ez igazolja csapatunk kemény munkáját, amelynek alapértéke a kézművesség tisztelete, a generációkról generációkra felhalmozott mesterségbeli tudás megőrzése. Nagy dicsőség csapatunknak, hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy maradandót alkothattunk” – fogalmazott Kovács Zoltán a honlapján olvasható bejegyzésben.

Hírdetés

A COVAX Designt 2005-ben Kovács Zoltán és Tóth Anita Tünde alapította, a cég 2014 óta működik New Jersey államban, cliftoni székhellyel. A munka befejeztével Németh Szabolcs az Egyesült Államokban maradt, a Covax Designnál dolgozik, Szombathy Gábor visszatért Magyarországra, zsámbéki műhelyébe. A kapcsolat azóta sem szakadt meg, a kiváló mesterek készülnek a következő kihívásra.

Az Institute of Classical Architecture and Art/ICA&A (Klasszikus Építészeti és Művészeti Intézet) díját Stanford White (1853–1906) emlékére alapították, aki a 19. század végének vezető építésze volt New Yorkban. Az intézet minden évben a legkiemelkedőbb teljesítményt díjazza építészet, belsőépítészet, kertépítészet, városépítészet, szakmai tudás és kézművesség kategóriában, immár hatodik alkalommal.

forrás: Hirado.hu

The post Magyar kovácsok sikere az Egyesült Államokban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »