Magyar kép lett az év legviccesebb természetfotója

Magyar kép lett az év legviccesebb természetfotója

Harmadik éve rendezik meg a The Comedy Wildlife Photography Awards fotópályázatot, amin idén egy magyar fotós, Kércz Tibor hozhatta el az abszolút győztes díjat – írja a turistamagazin.hu

London szívében, az Underdog galériában december 13-án adták át a 2017-es év legviccesebb, vadvilágot bemutató fotóknak járó díjakat. A The Comedy Wildlife Photography Awards fotópályázatot alapítók célja is az, mint a már jól ismert nagyobb természetfotós pályázatoknak, hogy felhívja a figyelmet bolygónk természeti értékeire, de egy könnyedebb oldalról megközelítve mindezt, bemutatva azoknak az állatoknak vicces pillanatait is, akik megosztják velünk ezt a bolygót.

A megtisztelő címhez különleges ajándékok is jártak. Tibor stílusosan egy fotózó majmot ábrázoló trófeát kapott, amit a Tanzániában működő Wonder Workshop műhelyben készítettek, amely csökkent munkaképességű, rokkant művészeket foglalkoztat.

Hírdetés

Ezen felül két fő részére szóló 7 napos kenyai fotós szafarit is nyert repülőjeggyel. A díjátadó nagyon jó hangulatú, fesztelen körülmények között zajlott, több fotóügynökség és állatvédő alapítvány is részt vett az eseményen. A pályázatra 86 országból közel 5000 képpel pályáztak, ebből 40 képet állítottak ki a helyszínen, amelyeket 99 angol fontért meg is lehetett vásárolni. Tibor fődíjas képe pedig licitálásra került, ami végül 400 fontért kelt el. A képekre befolyt összeget a Born Free alapítvány kapta, amely egy a vadon élő állatok mentésével és védelmével foglalkozó nemzetközi szervezet.

A pályázaton egyébként négy kategóriában lehetett indulni: 1. Földön (On the land), 2. Vízben (Under the sea), 3. Levegőben (In the air), valamint a sorozat-kategóriában, ez utóbbit nyerte meg Tibor.

Turistamagazin.hu
borító: Az év legviccesebb fotója – Kércz Tibor: Segítség!


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »