Magyar kábítószercsempészeket fogtak el Nagydobronyban (fotók, videó)

Három magyar állampolgárságú férfit vettek őrizetbe kábítószer-csempészés gyanújával az ukrán hatóságok szerda este a kárpátaljai Nagydobronyban, miután az autóikban három kilogramm drogot találtak.

Video of AEm1dlUdTwk

Az ungvári járási település központjában végrehajtott razziában a rendőrség, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a katonai ügyészség munkatársai vettek részt. Az Ukrajnába rendszeresen drogot szállító három magyar állampolgárra akkor csaptak le, amikor el akarták adni a tiltott árut – adta hírül csütörtökön a Zaholovok.com.ua kárpátaljai hírportál.

Az Ukrajnába a Záhony-Csap közúti határátkelőn belépett csempészek két autójának átkutatása során a nyomozók négy műanyag zacskóban találták a mintegy három kilogramm össztömegű fehér színű anyagot – feltehetően nyers ópiumot -, amelyet szakértői vizsgálatra továbbítottak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 12 ezer dollár lehet. Az őrizetbe vett magyar állampolgárok ellen a hatóságok kábítószer illegális előállítása, birtoklása és szállítása címén indítottak büntetőjogi eljárást.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál szerint a szerda esti elfogás valószínűleg része egy kábítószercsempész és -terjesztő hálózat felgöngyölítésére irányuló akciósorozatnak. Ennek részeként június 2-án Munkácson, a vasúti pályaudvar közelében két személyt vettek őrizetbe drogárusítás közben. Az elfogott dílerek egyike határőr, aki az ügyészség gyanúja szerint rendszeresen árult kábítószert.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kábítószer-kereskedő határőrt tartóztattak le MunkácsonKábítószert foglaltak le a rendőrök egy csapi férfitólTemetőben árulta a kábítószert egy kijevi férfiRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›NagydobronyCímkék: kábítószer-kereskedelem, Nagydobrony, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »