Magyar indulója is lesz női síugrók világkupa-sorozatának

Első magyarként Vörös Virág is indulhat a női síugrók világkupa-sorozatának 2016–17-es szezonjában, igaz a Kőszegi SE tizenhét éves versenyzője nem minden viadalon lesz majd ott.

A Magyar Sí Szövetség tájékoztatása szerint a magyar síugró júniusban Besztercebányán, júliusban pedig Berchtesgadenben nyert versenyt, az augusztusban, a nemzetközi szövetség (FIS) égisze alatt rendezett Alpok-kupa elnevezésű, háromállomásos, hat versenyből álló németországi sorozatban pedig négyszer győzött egy-egy ötödik és nyolcadik hely mellett, így összetettben is az élen zárt.

Ezután a németországi Oberwiesenthalban rendezett kontinentális kupán a pontszerző, 29. helyen végzett 78 méteres ugrásával, s ezzel kiharcolta a jogot arra, hogy ingyenesen részt vegyen a világ- és a kontinentális kupa összes versenyén az idei szezonban.

A vk-sorozatnak azért van nagy jelentősége, mert az ottani mezőnyből 35-en szerezhetnek kvótát a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.

Molnár László, Vörös Virág edzője azt mondta, négy vk-versenyen tervezik az indulást, illetve ott lesznek a 2017-es finnországi világbajnokságon is. „Úgy gondoltuk, hogy ebben a szezonban inkább a versenyekre koncentrálunk az edzőtáborok helyett, Virág így több tapasztalatot tud szerezni. Az eddigi eredmények egyértelműen minket igazolnak” – idézte a szövetség közleménye Molnárt.

A női világkupa december elején kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »