Magyar fiatal került fel az NHL előzetes draftlistájára

Gröschl Tamás, Szuper Levente, Vas János után ő lehet a negyedik magyar születésű hokis, akit kiválaszthatnak – írja a Jégkorongblog. Volt már magyar válogatott játékos az NHL-ben: a 2016-os szentpétervári vb-n a játéktól visszavonult Frank Banham.

A ’99-es születésű, 181 centiméter magas csatár Svédországban tanulja a sportág alapjait. Tizennégy évesen a Troja-Ljungby-ban szerepelt, az utóbbi években pedig a Rögle BK játékosa, akivel korosztálya legjobb 300 hokisa között számolnak – olvasható a portálon.

„Természetesen örültem, amikor a suliban mondták, hogy felkerültem, ez újabb lökést ad, hisz tudom, hogy jobban szem előtt vagyok. De túlzott jelentőséget nem tulajdonítok neki. Annyiban befolyásol, hogy most még keményebben kell edzenem azért, hogy még egy lépcsőfokkal feljebb lépjek. Hiszen ahogy fel lehet erre a listára kerülni, ugyanúgy le is szedhetnek róla. Szerintem jó döntéseket tudok hozni, jól tudom olvasni a játékot, amin javítanom kell, az a fizikumom, és az, hogy robbanékonyabb legyek. De persze még a játék minden elemében nagyon sokat kell fejlődnöm. A klubomnál szeretnék az U18 mellett az U20-ban is minél több játéklehetőséget kapni, és bekerülni a rájátszásba mindkét korosztályban. A válogatottban legalább tavalyi szintű vagy annál jobb szereplést várok. Amelyik keretnek tagja lehetek, annak személyesen is maximálisan a hasznára akarok lenni a minél szebb eredményekért” – mondta a jégkorongszövetség honlapjának adott interjújában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »