Magyar diák nyerte az Amerikai Matematikai Diákolimpiát

Magyar diák nyerte az Amerikai Matematikai Diákolimpiát

A Szegeden tanuló 18 éves Kada Williams egy versenytársával azonos pontot szerezve megosztott első helyen végzett az Amerikai Matematikai Diákolimpián.

A United States of America Mathematical Olympiad egy többfordulós versenysorozat, melyet az Amerikai Matematikai Szövetség szervez. Ebben az évben több mint 300. 000 versenyző indult Kada korosztályában. A díjátadásra június 5-én Washingtonban került sor.

Hírdetés

Általános iskola 3. osztályától rendszeresen részt vesz különböző versenyeken, több tantárgyból. Érdeklődése leginkább a matematika felé irányult, a legjelentősebb matematika versenyek mindegyikét megnyerte. Matematika iránti elhivatottsága miatt jelentkezett a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium hatosztályos speciális matematika tagozatára. Mióta hallott a világ legszínvonalasabb matematikaversenyéről, a Nemzetközi Matematika Diákolimpiáról, azóta az azon való sikeres szereplés vált fő céljává. 10. osztályban jutott el először, ezüstérmet nyerve. 11. osztályban elérte, hogy az IMO-n első helyet szerzett amerikai csapat felkészülésén részt vegyen.

Forrás: ujeuropaalapitvany.hu

The post Magyar diák nyerte az Amerikai Matematikai Diákolimpiát appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »