„Magyar családok százezreit szakították el az anyaországtól”

„Magyar családok százezreit szakították el az anyaországtól”

Az ezer éves Magyarország örökségét nem tudta eltörölni az elmúlt évszázad – hangoztatta a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján. A Jobbik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal közösen emlékezett a nemzeti összetartozás napján.

„Magyar családok százezreit szakították el az anyaországtól, Prága, Bukarest és Belgrád fennhatósága alá rendelve őket” – ezt mondta a trianoni békediktátumról a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

„Elválasztva éltünk ugyan egymástól, de legbelül, a lelkek mélyén, megmaradt nemzetünk értékeinek tudata. Az ezer éves kárpát-medencei Magyarország örökségét nem sikerült, nem lehetett eltörölni. Mert Kolozsvár örökre őrizni fogja Mátyás emlékét, Szabadkán mindig lesz, aki Kosztolányi nyelvén beszél, Nagyszombaton Pázmányért szól a mise, és Verecke híres hágója a magyar haza szimbolikus része” – így Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

A Jobbik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal közösen emlékezett az Ötvenhatosok terén. A felszólalók között volt a párt frissen megválasztott alelnöke, Toroczkai László, a radikális ifjúsági szervezet alapítója. Megjelent egy másik jobbikos alelnök, Volner János is.

„Fontos az, hogy a Fidesznek ez ünnep, a mai nap, nekünk gyásznap, hiszen az országot óriási terület, és emberveszteség érte, a trianoni békediktátum következtében, mi megszeretnénk menteni a magyarokat attól, hogy a magyarság eltűnjön az elszakított területeken. és nem adjuk föl természetesen annak a reményét, hogy egyszer még egyesülhessünk ezekkel a nemzetrészekkel” – így Volner János.

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai és szimpatizánsai később a szerb, a szlovák és a román nagykövetség elé vonultak. Ez utóbbi előtt fáklyákat gyújtottak, majd leültek az útra, hogy tiltakozzanak két erdélyi társuk megvádolásáért. A román ügyészség szerint a történelmi Magyarország visszaállításáért terveztek merényleteket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »