Magyar bor a világ legjobb borai között

Magyar bor a világ legjobb borai között

Huszadik helyezést ért el a világ borszaksajtójának egyik vezetõ magazinja, a Wine 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora.

A borászat közleményében azt írja: az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is. A pincészet bora ezzel az elismeréssel harmadszor került fel a világ száz legjobb borát összesítõ, nemzetközileg is elismert listára.

A Bai Edit fõborász által készített borok közül legutóbb a 2007-es évjáratú ötputtonyos aszú lett egy másik vezetõ borszakmai magazin, a Wine Spectator Top 100 listáján 20. helyezett – idézték fel.

Hírdetés

A Dereszla Pincészet jelenleg két helyen mintegy nyolcezer mázsa szõlõt dolgoz fel 130 hektár területrõl. Az aszúborok mellett egyre jelentõsebb a száraz és pezsgõ borok készítése.

Borainak 80 százalékát külföldön, több mint 40 országban értékesíti, amelyek közül a legjelentõsebbek Franciaország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a skandináv országok és Lengyelország.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »