Magneto megpróbál átlagember lenni, avagy így készült az X-Men – Apokalipszis forgatókönyve

Magneto megpróbál átlagember lenni, avagy így készült az X-Men – Apokalipszis forgatókönyve

 
 
Michael Fassbender és Simon Kinberg egy repülőút alatt rakták össze az  X-Men – Apokalipszis forgatókönyvét. Mondjuk egy a tengerentúlról Moszkvába tartó repülőjárat végigbrainstormingolása tényleg elég lehet egy nagyjátékfilm sztorijának kitalálásához.

 

Michael Fassbender az X-Men – Apokalipszisben ismét Magnetót, a jó és rossz között ingadozó, szuperhatalmú mutánst alakítja a filmben, amely ezúttal a 80-as évekbe vezet, és egy mindenkinél nagyobb fenyegetés, egy több ezer éve szunnyadó ősmutáns, Apokalipszis visszatéréséről szól. És Magnetóról, mármint Magneto történetéről – úgy, ahogy azt részben ő találta ki.
 


 
„Simon Kinberg, az X-Men filmek írója és én együtt utaztunk Moszkvába Az eljövendő múlt napjai premierjére” mesélte. „És a gépen ülve beszélgetni kezdtünk arról, hogyan folytatódhatna a figurám története. Én dobtam fel a Magda-sztorit, hogy a képregénybeli feleségemet be lehetne hozni. Nagyon tetszett, hogy Magneto megpróbál átlagpolgár lenni, és pont egy acélgyárban kap munkát, ahol könnyedén élhetne az erejével, de nem teszi, és az is, hogy egy családi tragédia viszi vissza a mutánsok közé. Dobáltuk egymásnak az ötleteteket, beszélgettünk, hülyéskedtünk, azután leszálltunk a repülőről, és egyszer csak elkészült az új forgatókönyv: és örömmel láttam benne, hogy amit a moszkvai út során beszélgettünk, nem felejtődött el: Simon vette az ötleteimet, és zseniális történetet csinált belőle” – mondta.


Az is tudvalevő, hogy az  X-Men – Apokalipszis, a mutánsos sorozat kvázi-befejező darabja lesz a legérzelmesebb a filmek közül. Bryan Singer, a rendező egy filmfesztiválon férfiasan bevallotta: az egyik jelenet felvételekor megkönnyezte, amit látott. 
 
„Michael Fassbender csodálatosat alkotott ebben a filmben. Éppen vettünk fel egy jelenetet, és arra kért, ne vágjuk el a felvételt a jelenet végén, hanem folytassuk tovább. Ekkor folytatta a játékát, és olyat csinált, amitől elsírtam magam. Még soha nem történt velem ilyen.”
 
Május 19-én a mutánsok rajongóinak biztosan jó napjuk lesz, ekkor debütál ugyanis Magyarországon a mozi. És zsepit sem árt, ha visznek magukkal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »