Mága Zoltán és sztárvendégei koncerteznek Nagyváradon

Mága Zoltán és sztárvendégei koncerteznek Nagyváradon

Nagyváradon zárul október 1-jén a kiváló magyar hegedűművésznek, Mága Zoltánnak a történelmi Magyarországot átfogó koncertsorozata.

plakat332_b

Az eseményt beharangozó, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Tőkés László
EP-képviselő sajtóirodája emlékeztet, hogy Mága Zoltán azokról a jótékonysági koncertekről is ismert, amelyeket katolikus és református templomokban, székesegyházakban, bazilikákban és zsinagógákban tartott az elmúlt évek során, szerte a Kárpát-medencében. Ezekkel a fellépésekkel a művész nemcsak a magyar zenei kultúrát népszerűsítette, hanem több mint százmillió forint értékű adománnyal tudta segíteni a hátrányos helyzetű embereket és közösségeket, számos templom felújításához is hozzájárulva.

Idén augusztusban egy új küldetésre vállalkozva elindította a Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivált. A teljes Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvénysorozat keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken újabb templomokban koncertezik. „A templomi koncertnek varázslatos atmoszférája és különleges akusztikája van, ezen felül Isten háza jelképezi a befogadást, az emberek közötti egyenlőséget, és erősíti a felebaráti szeretetet” – vallja a művész. Mága Zoltán törekvése az is, hogy a magyar zenei kincs erejével hidat képezzen a társadalom széles rétegei között.

A történelmi Magyarországot átfogó koncertsorozat – amelynek fővédnöke Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes – közel ötven várost érint, jeles művészek közreműködésével, jótékonysági jelleggel. Az ünnepélyes nyitókoncertet augusztus 21-én Budapesten, a Szent István-bazilika előtt tartották, a fesztivál záró koncertjére pedig a Partium fővárosában, Nagyváradon kerül sor. Mága Zoltán és meghívottai a váradolaszi református templomban mutatják be műsorukat október 1-jén, szombaton 19 órától.

A szervezők szeretettel várják a város és környéke zenekedvelő, adakozó kedvű polgárait a koncertre, amely egyben az 1956-s forradalmi emlékhónap nyitókoncertje is. Az összegyűlő perselypénzt és adományokat a resicabányai székhelyű Templom és Iskola Szórványegyesület támogatására, a Krassó-Szörény megyében élő magyarság diakóniai megsegítésére ajánlják fel. A hangverseny védnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tőkés László európai parlamenti képviselő, váradolaszi lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »