Ma választ Gyömrő, újraindul az adócsaló polgármester is

Két településen tartanak ma időközi polgármester-választást: a Pest megyei Gyömrőn és a Zala megyei Padáron.

Gyömrőn azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert június elsejei hatállyal lemondott posztjáról a várost 2002 óta vezető Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör), miután a bíróság jogerősen adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A bíróság ugyanakkor a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el a politikust. 

A vasárnapi voksoláson ismét indul a polgármesteri posztért a volt településvezető, rajta kívül egy jelölt függetlenként, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben szeretné elnyerni a tisztséget. A több mint 17 ezer lakosú településen 13 ezer 735 szavazót várnak az urnákhoz.

A zalai Padáron is lemondás miatt tartanak időközi választást: a korábbi polgármester, a független Szőke-Török Noémi májusban egészségi okok miatt mondott le posztjáról. Itt a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 106-an szerepelnek. 

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A jelöltek közül az lesz polgármester, akire a legtöbben szavaztak, függetlenül attól, hányan mentek el voksolni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »