Ma kiderülhet, nemcsak szúrni és úszni tudunk

Páston Szilágyi Áron, Decsi Tamás, továbbá Mohamed Aida és Knapek Edina. Hajnalra meggyógyulhat a koreai által teleszurkált lelkünk. Talán éppen egy koreai ellen.

Az újabb nap, természetesen újabb magyar esélyt kínál vívásban, legeredményesebb olimpiai sportágunkban. Szilágyi Áron 18 óra után címvédőként vág neki a kard egyéni 32-es táblájának. Mivel a világranglistán a 3. helyen áll, nagy ellenfelei inkább a verseny vége felé, éjfél körül várnak majd rá. Köztük a dél-koreiaiak (a világranglista 2. ás 4. helyéről), akiknek nyilván máris szívesen törlesztenénk Imre Géza párbajtőr-ezüstje miatt.

Csapatban Dél-Korea a címvédő férfi kardban, Rióban viszont a rotációs rendszer miatt csak egyéniben tartanak versenyt a fegyvernemben. Szilágyi Áron nagy vetélytársai közé tartoznak az olaszok is, az athéni olimpiai bajnok Aldo Montano a szezonban egy Grand Prix és egy világkupa döntőjében is legyőzte a magyar klasszist. Az (arany)éremért alighanem orosz ellenfelet is le kell majd győzni, közülük Jakimenko a tavalyi, Kovaljev a tavaly előtti egyéni világbajnok.

Decsi Tamás éppen Kovaljevvel kezd majd. Ez annyiban akár szerencsés is lehet, hogy a favoritok az első asszókban még szerényebben teljesítenek. Decsi 2007-ben világbajnok lett Szilágyival egy csapatban, 2009-ben egyéni vb-bronzot szerzett és vezette a világranglistát.

Női tőrben is csak egyéniben tartanak verseny Rióban, Mohamed Aidával és Knapek Edinával, akiket talán utoljára látunk olimpián. 2007-ben együtt nyertek a csapattal Európa-bajnokságot, több kilónyi érmük van már a világversenyekről, olimpián viszont a negyedik hely az eddigi csúcs. Mohamed Aida háromszor is volt már negyedik, először a húsz évvel ezelőtti atlantai játékokon, a csapattal. Ma 15 órától kiderüllhet, nem kopott meg a fegyverük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »