Ma akkor is győzünk, hogyha kikapunk!

Ma akkor is győzünk, hogyha kikapunk!

A nemzeti tizenegy Lyon-ban sok szempontból is sporttörténelmet írhat – attól függően, hogy milyen eredmény születik a Magyarország-Portugália mérkőzésen.

16:58

Ezt várják az edzők

Bernd Storck, a magyarok szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt elmondta: mindenki Cristiano Ronaldóról kérdezgeti, pedig más világklasszis játékosok is szerepelnek a portugál válogatottban. A kapitány szerint nem szabad megijednünk, bízik benne, hogy a saját játékunkat játszhatjuk.
 
Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya arra számít, hogy a magyarok nem védekező felfogásban lépnek majd pályára. A válogatottat erős csapatnak tartja, akik sokat járatják a labdát.

16:54

Így hangoltak a szurkolók a mérkőzés előtt Lyonban

16:51

A BKK már készül a fiesztára: így változik este a közlekedés

Íme a közleményük:
 
Az elmúlt napok tapasztalatai alapján június 22-én, szerdán, a Magyarország–Portugália Európa Bajnokság csoportmérkőzés napján újra szurkolói vonulásra lehet számítani a fővárosban. A résztvevők számának függvényében az esti órákban lezárhatják a közúti forgalom elől a Margit hidat, a Nagykörutat, a Wesselényi utcát, valamint a Károly körutat és az Erzsébet teret. A BKK kéri az utasokat, hogy aki a belvárosba tart, lehetőleg a metróvonalakat vegye igénybe. Délután, a mérkőzést megelőzően szükség esetén sűrűbben jár a 26-os busz a meccset közvetítő vendéglátóhelyekben bővelkedő Margitszigetre; este pedig a megszokottnál gyakrabban indul a 2-es villamos.
 
Amennyiben a vonulás résztvevőinek száma indokolja az érintett budapesti útvonalak lezárását, az alábbi változásokra kell számítani a közösségi közlekedésben.
 
 
4-es és 6-os villamos
 
 
A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 19:30 és 22:00 között a dél-budai végállomásuktól csak a Blaha Lujza tér M-ig visznek utasokat, rövidített útvonalon. Amennyiben van lehetőség rá, a Széll Kálmán tér felől 20 óra után előbb a Jászai Mari térig, majd később az Oktogonig járnak a Combinók.
 
9-es autóbusz
 
Amennyiben lezárják a Margit hidat, a 9-es autóbusz várhatóan 19:30 és 20:10 között két szakaszon, megosztva közlekedik:
·Óbuda, Bogdáni út felől a Batthyány tér M+H megállóhelyig,
 
·Kőbánya alsó, vasútállomás felől pedig a Deák Ferenc tér M+H megállóig, később – a Károly körút korlátozása esetén – pedig csak az Astoriáig.
 
15-ös és 115-ös autóbusz
 
Várhatóan 21:30 és 22:00 között a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a 15-ös és a 115-ös buszok az Astoriánál megvárják a lezárás feloldását. Amennyiben a forgalomkorlátozás ideje elhúzódik, a 15-ös és a 115-ös két szakaszra osztva közlekedik, Újpest, illetve Árpád híd felől a Deák Ferenc tér környékéig, a Boráros tér H felől pedig az Astoria M megállóhelyig.
 
26-os autóbusz
 
A Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén, várhatóan 19:30 és 20:10 között a 26-os busz az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között, rövidített útvonalon közlekedik.
 
47-es és 49-es villamospótló autóbusz
 
Várhatóan 21:30 és 22:00 között a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a 47-es és a 49-es villamospótló busz dél-budai végállomásától az Astoria M megállóhelyig közlekedik.
 
48-as villamospótló autóbusz
 
Várhatóan 21:30 és 22:00 között a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a 48-as villamospótló busz a Fővám tér M és az Astoria M között, rövidített útvonalon közlekedik.
 
74-es trolibusz
 
Várhatóan 21:30 és 22:00 között az Erzsébet körút és a Wesselényi utca torkolatának lezárása miatt a 74-es trolibusz a Csáktornya parktól csak a Keleti pályaudvar M (Garay utca) megállóhelyig, a 78-as troli végállomásáig, rövidített és módosított útvonalon közlekedik.
 
91-es, 191-es, 291-es autóbusz
 
A Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén, várhatóan 19:30 és 20:10 között a 91-es buszcsalád járatai módosított útvonalon, a Margit körúton át a Széll Kálmán térig közlekednek.
 
A Budapesti Közlekedési Központ kéri a fővárosiakat, hogy türelemmel és odafigyeléssel közlekedjenek az este. A BKK ezúton kíván sok sikert a magyar labdarúgó-válogatottnak a következő mérkőzésekhez.

16:51

A ma este tétje

Ma akkor is győzünk, hogyha kikapunk! – az oly sokszor hallott szurkolói rigmus szerdán egészen új jelentéstartalommal társulhat. A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon a már biztosan továbbjutó magyar válogatott Portugália legjobbjai ellen mérkőzhet meg az F-csoport első helyéért. A nemzeti tizenegy Lyon-ban sok szempontból is sporttörténelmet írhat – attól függően, hogy milyen eredmény születik a mérkőzésen. Legyen elég annyi, hogy több nemzet továbbjutása is a mi kezünkben van.

Magyarország csoportelső

Magyarország csoportelső (F1), ha megveri a portugálokat, és szinte bizonyosan Belgium (E2) ellen játszhatunk a legjobb nyolcba jutásért.

Ám, ha mi nyerünk, és Izland nem kap ki (győz, vagy ikszel), abban az esetben sem Ronaldoéknak sem pedig az osztrákoknak nem lesz több mint 2 pontja. Ezzel pedig kiesnek a további küzdelmekből.
Az osztrák-portugál bukásért szorítanak ma este Tiranában (amihez persze az is kell, hogy a svédek ne győzzék le a belgákat, és hogy az írek ne múlják felül az olaszokat), ugyanis így 6. legjobb harmadikként az albánok szintén tovább jutnak a legjobbak közé.

Így három újonc lesz a TOP16-ban: Észak-Írország, Izland, Albánia – sporttörténelem!

Magyarország csoport második

Az F-csoport második helyezettje Angliával (B2) játszik, a másik ágon (ez utóbbi nagyon fontos tényező). Ehhez az kell, hogyha kikapunk a portugáloktól, az osztrákok verjék meg Izlandot, vagy ha ikszelünk Ronaldoékkal, akkor az északiak kalapálják el nagyon a “sógorokat”. De ezt nem szeretnénk, már csak azért sem, az angolok után a házigazdákkal kellene megütköznünk.

magyarország csoport harmadik

Ha harmadikok leszünk, akkor viszont jöhetnek a horvátok, akik kedden megverték a spanyolokat, így megnyerték D-csoportot. A harmadik – de továbbjutó(!) helyhez az kell, hogy kikapjunk a portugáloktól, és Izland megverje az osztrákokat.

S most mondunk egy furcsát! Ha azt látjuk, hogy nyerésre állnak ellenünk a portugálok, kezdjünk el szurkolni a fjordok népének! Ugyanis a harmadik hely egy nagyon kényelmesnek tűnő ágra repítene minket. Amennyiben túljutnánk a horvátokon (az Eb előtt Budapesten 1-1 lett a végeredmény), a legjobb nyolc között a Svájc-Lengyelország győztesével mérkőzhetnénk, és az elődöntőben találkozhatnánk először sztárcsapattal, az is „csak” a portugál-belga párosból érkezhetne.

Na, mit szólnak? Érdekes lesz ez este, ugye? Tartsanak velünk folyamatosan frissülő közvetítésünk során.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »